lunes, 27 de mayo de 2013

Pensions

Les pensions deixaran d'actualitzar-se amb l'IPC (Índex de Preus al Consum) i passaran a actualitzar-se segons els comptes de l'estat. Això que els experts recomanen per poder tirar endavant l'estat i poder recaptar més diners (en aquest cas no haver de donar tants) té un matís molt important. Aquesta nova actualització també afectarà als jubilats actuals.
Que la llei s'apliqui amb retroactivitat és molt perjudicial i crea precedents. Per començar, els actuals jubilats en el moment de la jubilació van "signar" unes condicions diferents a les estipulades en aquest projecte. Així que per dir-ho fàcil d'entendre: ara els hi canvien unes condicions que ningú els hi va advertir en el moment de jubilar-se. Aquests actuals jubilats, cobren allò que els hi pertoca per haver cotitzat durant un seguit d'anys. Quines garanties tinc jo ara de què malgrat estar cotitzant no em quedi sense jubilació per un canvi de llei? Tocar les jubilacions és tocar un dels pocs pilars que encara es mantenien. En aquesta guerra del tot s'hi val per reduir el dèficit no hi ha intocables. Només pots creuar els dits i esperar que la teva retallada no sigui gaire contundent.
I aquelles famílies que tiren endavant només de la pensió de l'avi?

http://economia.elpais.com/economia/2013/05/26/actualidad/1369596649_724862.html

pd: i aquells que tinguin més de 61 i estiguin cobrant el subsidi es quedaran sense subsidi i hauran d'esperar fins els 65 i escacs per jubilar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario